Det stille Vand har dybe Grunde. Vogt dig for dybe Buk og søde Munde!

Se flere sitater

Mange synes lyrikksjangeren kan være vanskelig, fordi innholdet ofte kan virke flertydig og abstrakt. Dette kan virke forvirrende og vanskelig for noen, mens andre synes det er spennende at dikt kan oppfattes på flere måter. Her skal vi bare ha det gøy med lyrikksjangeren. Vi skal leke med dikt! Vi skal også teste litt hvor mye du egentlig husker av kjente Wergelandstekster. Kanskje du husker mer enn du tror?

Poetisk lek
Under dette menypunktet vil du finne 3 kategorier. Dersom du er glad i puslespill, kryssord eller quiz, vil alle kategoriene være av interesse. Din største konkurrent blir egentlig deg selv, men dersom du vil ”konkurrere” litt med andre i klassen er det fullt mulig å gjøre det.

Dikt videre
Den første kategorien passer glimrende for deg som synes det er gøy å dikte selv. Hvorfor ikke prøve å leke seg med noen av Henrik Wergelands mest kjente dikt? Da kan du se hvordan diktet endrer mening, etter at det har blitt utsatt for din kreative behandling! Her er enkelte ord fjernet fra diktene, og du skal erstatte dem med dine egne! Les gjerne diktet høyt for noen andre i klassen, så kan du sammenligne hvor forskjellig diktene blir til slutt. Det er utrolig hvor forskjellige de kan bli!

Husker du litt?
Denne kategorien er for deg som faktisk kjenner en del til Wergelands tekster. Kanskje du er vokst opp med å be ”Aftenbønn” før du legger deg? Går du på ungdomsskolen, har du sikkert lest eller hørt diktet ”Sommerfuglen”, et av Wergelands mest kjente og søte dikt. Enkelte ord har også blitt fjernet fra disse og andre dikt, men ordene står i en kolonne til høyre i tilfeldig rekkefølge. Så du får altså litt hjelp til å huske disse kjente tekstene av Wergeland, men klarer du å fylle ut riktig er det imponerende!

Husker du alt?
Er du kanskje en som er flink til å huske sanger eller andre dikt helt utenat? Har du gått i 17. mai-tog og sunget ”Vi ere en nasjon, vi med”? Husker du første vers helt utenat? Test deg selv! Her får du nemlig ingen hjelp, så dette blir som en quiz hvor det gjelder å ha flest mulig rette. Enkelte ord fra denne sangen og andre kjente tekster av Wergeland er fjernet, og du får altså ingen hjelp fra en kolonne med ord. Her er du helt overlatt til deg selv, men det gjør det kanskje mer spennende for deg som liker en utfordring?

Lykke til!

Linn Bay Gundersen, 20. desember 2007 | Skriv ut siden