Der er Slægtskab mellem Sjelen og Stjernerne.

Se flere sitater

Her kan du få noen ideer til hvordan du selv kan jobbe praktisk. Ei papirutstilling lager klassen selv og stiller ut i klasserommet, eller den kan brukes som utgangspunkt for å lage ei digital fortelling om Henrik Wergeland. Her er flere forslag til hvordan du kan jobbe individuelt eller i fellesskap med klassen. Send gjerne bilder av ferdige resultater til redaksjonen.

Wergelands blomster
Henrik Wergeland skrev mange dikt om blomster. Her får du forklaring på hvordan du kan lage noen av blomstene i kardet ull.

Teater med skyggebilder
Her kan du lage ditt eget teater med skyggebilder. Eller bli inspirert av gamle bilder og teknikker og lage ditt eget bilde og din egen historie.

Papirdukker og teaterfigurer
Papirdukker var vanlig leketøy for barn tidligere. Her kan du skrive ut papirdukker av Henrik Wergeland, enten i farger eller i svart/hvitt slik at du kan fargelegge selv. Eller du kan  tegne papirdukker av Henriks familie selv. Ferdige papirdukker kan skannes og sendes inn til redaksjonen for nettstedet slik at de kan legges ut på nettet. Her ligger det også en teaterfigur av Henrik.

Lag Henriks stue
Vi vet ikke hvordan hjemmet til Henriks familie i Kristiansand så ut, så her har vi funnet møbler på Gimle Gård å møblere med. Huset Wergelandsfamilien bodde i brant ned i bybrannen i 1892.

Lag bildefortellinger
Her får du noen tips til hvordan du kan lage en liten bildefortelling om Wergeland ved hjelp av trykte bilder eller fotoapparat. Det meste av det som lages her kan brukes til digitale fortellinger.

admin, 13. juni 2013 | Skriv ut siden