Det er det bedste, Forbindelsen at løse mellem Heste, som trække slet isammen.Amen!

Se flere sitater

Tittel

Støv. En bok om Henrik Wergeland

Type utgivelse

Biografi

Målgruppe

Ungdom

Utgivers omtale

Er det mulig å aktualisere Henrik Wergeland for unge mennesker i dag? Kanskje, men det er uansett ikke hensikten med Ivo de Figueiredos bok. I stedet vil han invitere unge lesere med seg inn i en eksotisk verden. Det sies at Wergeland er vanskelig å forstå for dagens mennesker. Og det er han. Men hvem har sagt at livet er lett?

På den annen side er det ikke utenkelig at den gnisten som glødet i Wergeland, fremdeles ulmer i oss. Lengter vi fortsatt etter frydberusningsøyeblikket, gjenkjenner vi lyden av vingeklang i luften? Aner vi demringsdampen, velluktsskyggen og stråledunet? Hører vi uglesukket og solbasunen? Vi får se.

Støv er rikt illustrert med fotografier av Jo Michael og er designet av Jesper Egemar. I utforming har den likheter med den prisbelønte Ibsen-boken Slipp meg (2006).

I jubileumsåret (2008) deles boken ut til elever ved studieforberedende undervisningsprogram i andre trinn på videregående skole og som klassesett til videregående skoler i landet.

Støv – en bok om Henrik Wergeland er utgitt av Aschehoug på initiativ fra Wergeland 2008, med finansiell støtte fra Sparebankstiftelsen.

Om forfatteren

Ivo de Figueiredo er født i Langesund i 1966. Han er cand.philol. med hovedfag i historie og har skrevet flere bøker og en rekke fagartikler.

Hvor får man kjøpt boken?

I bokhandelen eller på forlagets hjemmeside 

Utgivers hjemmeside

www.aschehoug.no   

Utgivelsestidspunkt

2008

ISBN:

9788203194641

STOV_forsiden

Marte-Kine Sandengen, 31. oktober 2008 | Skriv ut siden